Investeren in vakantiewoning Oostenrijk

Persoonlijke begeleiding, 1 aanspreekpunt, jarenlange ervaring

Waarom investeren via ons?

Een investering met rendement ook in herinneringen en toekomst

Lees meer

Persoonlijke begeleiding

Paulien Haagsma

Volledige ontzorging

Lees meer

Klanten aan het woord: “onbezorgd genieten”

Klanten aan het woord: “onbezorgd genieten”

Bas en Melissa van der Heijden klopten twee jaar geleden bij ons aan omdat ze wilden investeren in een koopwoning in het buitenland. Beide hadden een zware, emotionele periode achter de rug door het kort na elkaar overlijden van beide ouders van Melissa. Hierdoor moesten er tevens een aantal zakelijke beslissingen genomen worden. Zo ook over de erfenis. Bas: “Het kost alleen maar geld om het op de bank te zetten, dus we besloten om het te investeren.”

Lees meer

Project  –   Zell am See

Rendement door verhuren

De bouw van het unieke appartementencomplex Glemm by AvenidA in Hinterglemm is gestart. Vanuit uw appartement heeft u toegang tot één van Oostenrijks grootste skigebieden

  • luxe 4-sterren Superior appartementen
  • verhuur & beheer volledig verzorgd
  • op loopafstand van skilift
“Een vakantiehuis kopen in Oostenrijk is niet te doen als je de wet- en regelgeving niet kent”

“Een vakantiehuis kopen in Oostenrijk is niet te doen als je de wet- en regelgeving niet kent”

Lenie en Rob de Bruyn zijn echte Oostenrijk-liefhebbers. Al 23 jaar gaan ze in de zomer op vakantie naar dit prachtige land. Vroeger met hun caravan en de laatste jaren met de camper. Ook zijn ze de afgelopen jaren in de winter met de camper naar Oostenrijk geweest. Naar Zell am See om precies te zijn, want daar werkte hun dochter als skilerares. Zelf zijn ze ook fervent skiërs dus ze hebben volop genoten van de pistes in Zell am See. Toen ze op Facebook een advertentie van het nieuwbouwproject Nikolaus by AvenidA voorbij zagen komen, waren ze direct enthousiast.

Lees meer
Zweitwohnsitz

Zweitwohnsitz

Second Home Invest biedt alleen Ferienwohnungen aan.
Indien je interesse hebt in de aankoop van een vakantiewoning in Oostenrijk dan kom je wellicht veel verhalen tegen over wat wel en niet zou mogen als het aankomt op het bezit van een vakantiehuis in Oostenrijk. Daarnaast kan er verwarring ontstaan omdat per deelstaat de wet- en regelgeving kan verschillen.

Lees meer
Vastgoed in Zell am See – Kaprun: meer dan rendement alleen

Vastgoed in Zell am See – Kaprun: meer dan rendement alleen

Naast een zeer interessant rendement van ongeveer 4% op uw koopwoning in Oostenrijk in het derde jaar, biedt een tweede woning in Zell am See ook veel andere voordelen. Het is een avontuur, een uitdaging en een fantastische manier om herinneringen te maken voor het leven. Samen met familie en vrienden genieten van een luxe huis in Oostenrijk met een prachtige locatie en bijzonder gastvriendelijke cultuur. 

Lees meer
De Steiermark: het groene hart van Oostenrijk!

De Steiermark: het groene hart van Oostenrijk!

In de Steiermark vind je nog een authentiek stukje Oostenrijk. Deze regio wordt gekenmerkt door haar typisch Oostenrijkse bouwstijl en eeuwenoude tradities die in stand worden gehouden. Je vindt er knusse, idyllisch gelegen Stubes waar het goed vertoeven is.

Lees meer

Investeren in vakantiewoning Oostenrijk

Kies je ervoor om te investeren in vakantiewoningen in Oostenrijk dan speelt met name de locatie van je woning een grote rol. Wij werken exclusief samen met de projectontwikkelaar AvenidA. Zij bouwen fraaie nieuwbouw appartementen in het luxe segment en enkel in de top skigebieden in Salzburgerland. Het voordeel van deze woningen is dat zij niet alleen hun waarde door de ideale ligging behouden, maar ook dankzij hoogwaardige en moderne faciliteiten. Bestaande projecten van deze projectontwikkelaar worden dan ook niet voor niks op o.a. Tripadvisor en Booking.com beoordeeld met minimaal een 8,5. Hieruit blijkt wederom dat deze woningen uitermate geschikt zijn voor verhuur.

Klanten aan het woord

Al 3 jaar lang genieten

Goed geholpen door Second Home Invest

Lees meer

De verhuur hoef je overigens ook niet zelf te regelen. Dit wordt gedaan door de professionele verhuurorganisatie Alpin Rentals. Zij ontzorgen je op gebied van verhuur en onderhoud van het appartement. Compleet van A tot Z, heb je hier dus geen omkijken naar. De verhuur wordt geregeld door middel van een pool-model. Dit houdt in dat de totale verhuuropbrengsten van het complete complex, na aftrek van kosten door middel van een verdeelsleutel, onder de individuele eigenaren wordt verdeeld. De verdeelsleutel is op het geïnvesteerde bedrag gebaseerd. Wil je  hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Driedubbel rendement

Besluit je op te investeren in een vakantiewoning in Oostenrijk via Second Home Invest? Dan mag je zo rond het derde jaar een rendement van 3% a 4% verwachten. Dit is mogelijk dankzij je investering in een appartement op een fantastische locatie in het luxe segment. Daarnaast helpt het uiteraard dat een professionele organisatie de verhuur en onderhoud van je vakantiewoning voor zijn rekening neemt. Zo ben je er altijd van verzekerd dat alles soepel loopt en je appartement in perfecte staat verkeerd. Het is daarom ook aannemelijk dat je een waardevermeerdering op je vastgoed realiseert hierdoor.

Toch is voor veel van onze klanten het allerbelangrijkste rendement, het geluksgevoel dat zij ervaren wanneer zij van hun eigen vakantiewoning in Oostenrijk genieten samen met familie en vrienden. Herinneringen maken voor het leven, dat is natuurlijk het meest waardevolle wat er is.

Investeren in Oostenrijk

Wat belangrijk is om te weten bij het investeren in een vakantiewoning in Oostenrijk is dat je inkomstenbelasting verschuldigd bent over de verhuurinkomsten. Uiteraard regelt de Oostenrijkse Steuerberater (fiscalist) dit voor jou, zodat jij je hier verder zelf geen zorgen over hoeft te maken. Door de opbrengsten te verlagen met de afschrijving op het gebouw, de inventaris en eventuele betaalde hypotheekrente, kan de fiscale winst berekent worden. Over dit resterende bedrag moet dan de inkomstenbelasting betaald worden. Houd hierbij wel rekening met de belastingvrije voet van € 2.000,- per persoon.

Er komt uiteraard veel meer kijken wanneer je wilt investeren in Oostenrijk. Hierover vertellen wij je graag meer in een oriënterend kennismakingsgesprek.

Overtuig jezelf ter plekke

Advies op locatie

Krijg een helder beeld en proef sfeer

Lees meer

De eerste stap

Die eerste stap is in de meeste gevallen de grootste en spannendste.

Ben je benieuwd en bereid om de eerste stap te zetten om te investeren in een vakantiewoning in Oostenrijk? Bekijk ons aanbod en vraag ons naar meer informatie. Dan maken wij graag een vrijblijvende prognoseberekening voor jou.

Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn en welk rendement u kunt verwachten bij een specifieke vakantiewoning? Dan maken wij graag een vrijblijvende prognoseberekening voor u. Indien u uw gegevens achter laat, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

reCAPTCHA is required.