Investeren in vakantiewoning Oostenrijk

Persoonlijke begeleiding, 1 aanspreekpunt, jarenlange ervaring

Waarom investeren via ons?

Een investering met rendement ook in herinneringen en toekomst

Lees meer

Persoonlijke begeleiding

Paulien Haagsma

Volledige ontzorging

Lees meer

Activiteiten en bezienswaardigheden in Hinterglemm en omgeving

Activiteiten en bezienswaardigheden in Hinterglemm en omgeving

Denk je na over het kopen van een vakantiewoning in Hinterglemm? Dan doe je er verstandig aan om je te verdiepen in de ligging en omgeving van een vakantiehuis. Staat het op een unieke en gewilde locatie? En wat zijn de activiteiten en bezienswaardigheden in Hinterglemm en omgeving? Wij zetten ze voor je op een rij.

Lees meer
Investeren in Oostenrijk

Investeren in Oostenrijk

Ondanks de coronacrisis blijft de vraag naar vastgoed investeringen in Oostenrijk groter dan het aanbod. Wil je een appartement of vakantiewoning kopen op een toplocatie aan de piste of in een pittoresk dorp? Dan kom je als je zelf op zoek gaat vaak bedrogen uit.

Lees meer

Project  –   Zell am See

Rendement door verhuren

De bouw van het unieke appartementencomplex Glemm by AvenidA in Hinterglemm is gestart. Vanuit uw appartement heeft u toegang tot één van Oostenrijks grootste skigebieden

  • luxe 4-sterren Superior appartementen
  • verhuur & beheer volledig verzorgd
  • op loopafstand van skilift
Woning in Oostenrijk kopen of huren?

Woning in Oostenrijk kopen of huren?

Voor sport- en natuurliefhebbers is Oostenrijk een waar paradijs waar je je snel helemaal thuis voelt. Als je zelf al vaker in Oostenrijk bent geweest herken je dit ongetwijfeld. Overweeg je daarom een appartement in Oostenrijk te kopen of huren? Wij helpen je graag op weg om uit te zoeken welke optie het beste bij jou past.

Lees meer
Waarom investeren via Second Home Invest?

Waarom investeren via Second Home Invest?

In Oostenrijk je eigen tweede woning kopen is natuurlijk voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Juist daarom is het zo belangrijk dat je weet waar je aan toe bent en waar je allemaal mee te maken krijgt. Een duidelijk stappenplan geeft je een helder inzicht (en plan) in de te nemen stappen. Second Home Invest helpt je hierbij graag verder. 

Lees meer
Persoonlijke begeleiding bij aankoop vakantiehuis

Persoonlijke begeleiding bij aankoop vakantiehuis

Er komt veel kijken bij de aankoop van een vakantiewoning in het buitenland. Het is dan ook verstandig om hierbij hulp in te schakelen van een externe partij die hier ervaring in heeft en je door het gehele traject kan begeleiden, ondersteunen en advies kan geven. Wij, Paulien en Gerard Haagsma, begeleiden al meer dan 10 jaar onze klanten naar hun droomhuis en helpen ook jou graag verder.

Lees meer
Zweitwohnsitz

Zweitwohnsitz

Second Home Invest biedt alleen appartementen in Aparthotels aan. Indien je interesse hebt in de aankoop van een vakantiewoning in Oostenrijk dan kom je wellicht veel verhalen tegen over wat wel en niet zou mogen als het aankomt op het bezit van een vakantiehuis in Oostenrijk. Daarnaast kan er verwarring ontstaan omdat per deelstaat de wet- en regelgeving kan verschillen.

Lees meer
Genieten van vakantie in Salzburgerland

Genieten van vakantie in Salzburgerland

Er valt van alles te zien en beleven in het avontuurlijke en authentieke Salzburgerland. Je vindt hier indrukwekkende almen, heldere meertjes, kloven, grotten, gletschers, watervallen en de betoverende stad Salzburg. Wij zetten de belangrijkste en leukste bezienswaardigheden, activiteiten en tips van Salzburgerland voor je op een rij. 

Lees meer

Investeren in vakantiewoning Oostenrijk

Kies je ervoor om te investeren in vakantiewoningen in Oostenrijk dan speelt met name de locatie van je woning een grote rol. Wij werken exclusief samen met de projectontwikkelaar AvenidA. Zij bouwen fraaie nieuwbouw appartementen in het luxe segment en enkel in de top skigebieden in Salzburgerland. Het voordeel van deze woningen is dat zij niet alleen hun waarde door de ideale ligging behouden, maar ook dankzij hoogwaardige en moderne faciliteiten. Bestaande projecten van deze projectontwikkelaar worden dan ook niet voor niks op o.a. Tripadvisor en Booking.com beoordeeld met minimaal een 8,5. Hieruit blijkt wederom dat deze woningen uitermate geschikt zijn voor verhuur.

Klanten aan het woord

Al 3 jaar lang genieten

Goed geholpen door Second Home Invest

Lees meer

De verhuur hoef je overigens ook niet zelf te regelen. Dit wordt gedaan door de professionele verhuurorganisatie Alpin Rentals. Zij ontzorgen je op gebied van verhuur en onderhoud van het appartement. Compleet van A tot Z, heb je hier dus geen omkijken naar. De verhuur wordt geregeld door middel van een pool-model. Dit houdt in dat de totale verhuuropbrengsten van het complete complex, na aftrek van kosten door middel van een verdeelsleutel, onder de individuele eigenaren wordt verdeeld. De verdeelsleutel is op het geïnvesteerde bedrag gebaseerd. Wil je  hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Driedubbel rendement

Besluit je op te investeren in een vakantiewoning in Oostenrijk via Second Home Invest? Dan mag je zo rond het derde jaar een rendement van 3% a 4% verwachten. Dit is mogelijk dankzij je investering in een appartement op een fantastische locatie in het luxe segment. Daarnaast helpt het uiteraard dat een professionele organisatie de verhuur en onderhoud van je vakantiewoning voor zijn rekening neemt. Zo ben je er altijd van verzekerd dat alles soepel loopt en je appartement in perfecte staat verkeerd. Het is daarom ook aannemelijk dat je een waardevermeerdering op je vastgoed realiseert hierdoor.

Toch is voor veel van onze klanten het allerbelangrijkste rendement, het geluksgevoel dat zij ervaren wanneer zij van hun eigen vakantiewoning in Oostenrijk genieten samen met familie en vrienden. Herinneringen maken voor het leven, dat is natuurlijk het meest waardevolle wat er is.

Investeren in Oostenrijk

Wat belangrijk is om te weten bij het investeren in een vakantiewoning in Oostenrijk is dat je inkomstenbelasting verschuldigd bent over de verhuurinkomsten. Uiteraard regelt de Oostenrijkse Steuerberater (fiscalist) dit voor jou, zodat jij je hier verder zelf geen zorgen over hoeft te maken. Door de opbrengsten te verlagen met de afschrijving op het gebouw, de inventaris en eventuele betaalde hypotheekrente, kan de fiscale winst berekent worden. Over dit resterende bedrag moet dan de inkomstenbelasting betaald worden. Houd hierbij wel rekening met de belastingvrije voet van € 2.000,- per persoon.

Er komt uiteraard veel meer kijken wanneer je wilt investeren in Oostenrijk. Hierover vertellen wij je graag meer in een oriënterend kennismakingsgesprek.

Overtuig jezelf ter plekke

Advies op locatie

Krijg een helder beeld en proef sfeer

Lees meer

De eerste stap

Die eerste stap is in de meeste gevallen de grootste en spannendste.

Ben je benieuwd en bereid om de eerste stap te zetten om te investeren in een vakantiewoning in Oostenrijk? Bekijk ons aanbod en vraag ons naar meer informatie. Dan maken wij graag een vrijblijvende prognoseberekening voor jou.

Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn en welk rendement u kunt verwachten bij een specifieke vakantiewoning? Dan maken wij graag een vrijblijvende prognoseberekening voor u. Indien u uw gegevens achter laat, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Plan een kennismakingsgesprek

Gerard Haagsma | Second Home Invest