Investeren in een vakantieappartement in Oostenrijk heeft 4 grote voordelen

door | Geplaatst: 20 apr 2021 | Bijgewerkt op: 18 okt 2021 | Investeren

Oostenrijk is een prachtig land. Het schitterende berglandschap en de gastvrije cultuur maken Oostenrijk tot een geliefde vakantiebestemming voor velen. Zowel in de zomer als in de winter is er veel te beleven. Heeft u weleens overwogen om te investeren in een appartement in Oostenrijk? En deze te verhuren om extra rendement op uw vermogen te genereren? Dan is nu het juiste moment. Wanneer u een appartement koopt in Oostenrijk, profiteert u namelijk van fiscale, financiële én persoonlijke voordelen. Wij lichten u de meest interessante graag toe.

1. Geen vermogensrendementsheffing over geïnvesteerd privévermogen in Oostenrijk
Wilt u (een deel van) uw privévermogen investeren in vastgoed? Dan is het fiscaal aantrekkelijk om te investeren in een vakantieappartement in Oostenrijk. Wanneer u investeert in onroerend goed in Oostenrijk, dan wordt er namelijk geen vermogensrendementsheffing toegepast over uw geïnvesteerd privévermogen (box 3). Dat zou wel het geval zijn als u een appartement in Nederland aankoopt.

2. Meer rendement door vermogen te investeren in Oostenrijk
Heeft u veel vermogen opgebouwd? Dan loont het niet om dit geld op de bank te laten staan. Wilt u meer rendement op uw vermogen? Dan is investeren in Oostenrijk zeer interessant. Naast het feit dat Oostenrijk een stabiel politiek en financieel klimaat kent, heeft de waarde van vastgoed zich hier de laatste jaren goed ontwikkeld. Huizenprijzen zijn 3-5% gestegen en nieuwbouw wint aan populariteit. Na een aanloopperiode van ongeveer twee jaar kunt u 3 tot 4% rendement verwachten op een appartement dat u in Oostenrijk dat u via Second Home Invest heeft aangekocht. Er zijn zelfs projecten waar een jaarlijks vast rendement van 4% wordt gegeven. Let wel: het gaat in alle gevallen om zogenaamde Aparthotels waarbij een verhuurplicht geldt. Eigen gebruik is onder voorwaarden mogelijk.

3. Interessante verdeelsleutel bij verhuur via Alpin Rentals
De verhuurformule van Alpin Rentals, onze lokale partner, is zo ingericht dat alle verhuuropbrengsten van het complete complex na aftrek van kosten door middel van een verdeelsleutel onder de individuele eigenaren worden verdeeld. Op deze manier ontstaan er procentueel geen verschillen tussen de rendementen van verschillende eigenaren. Gerard Haagsma, Second Home Invest: “Appartementen worden binnen een complex zo ingedeeld dat ze aan elkaar gekoppeld kunnen worden als grotere groepen daarom vragen. Het aanbod wordt op deze manier geoptimaliseerd voor de verhuurder. En dat is gunstig voor uw rendement.” Door middel van een prognoseberekening kunnen wij u precies laten zien welk financieel voordeel u behaalt op uw investering.

4. Leuker dan investeren in een bedrijfspand
Wat is er mooier dan investeren in vastgoed waar u zelf ook plezier aan beleeft? Hoewel eigen gebruik in de meeste gevallen wordt beschouwd als een reguliere boeking, is het nog altijd leuker dan het kopen van een bedrijfspand in Nederland als investering. Onze tip: Laat u zich bij de aankoop van een vakantieappartement in Oostenrijk altijd goed informeren door een Treuhand over de juridische consequenties van de aankoop, voorwaarden voor eigen gebruik en over een eventuele verkoop op termijn.

Meer informatie
Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn en welk rendement u kunt verwachten bij een specifiek appartement? Laat dan uw gegevens achter. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

reCAPTCHA is required.