Een woning in Oostenrijk kopen

door | Geplaatst: 1 dec 2020 | Bijgewerkt op: 16 dec 2021 | Investeren

Een appartement in Oostenrijk kopen kan zeer interessant zijn. Er zitten veel voordelen aan het kopen van een woning in Oostenrijk. Wij zetten ze voor je op een rij.

Impressie The House Zell am SeeVoel je thuis op vakantie

Eén van de grootste voordelen van een appartement kopen is dat je altijd je eigen plekje hebt. Wanneer je na je reis bij jouw eigen vakantieappartement aankomt, heb je het gevoel van thuiskomen.

Als je graag naar skigebieden gaat, zoals Zell am See of Hinterglemm, dan kan het zijn dat die in het wintersportseizoen snel zijn volgeboekt. Heb je een eigen woning, dan hoef jij je daar geen zorgen om te maken. Je kunt altijd terecht in jouw huis in Oostenrijk. Al jouw spullen en voorzieningen zijn naar jouw wens en smaak ingericht!

Daarnaast wordt bij ‘verhuur en onderhoud services’ binnen verschillende projecten jouw woning voor je onderhouden terwijl je weer terug in Nederland bent en deze verhuurd.

Investering voor lange termijn

Kies je ervoor om een vakantieappartement te kopen dan kan dit een goede investering zijn. Zeker in Oostenrijk is het politieke en financiële klimaat momenteel erg stabiel. Prijzen op de vastgoedmarkt zijn de laatste jaren gestegen. Daarnaast kent het land ook veel andere voordelen zoals de strenge wetgeving die geldt in Oostenrijk voor nieuwbouw projectontwikkelaars. Je bent uitstekend beschermd door strenge regels omtrent bouw- en garantie kwaliteit en hebt de zekerheid van 3 jaar garantie op eventuele verborgen gebreken.

Rendement van woning

In veel gevallen is het verhuren van je woning een mogelijkheid en een goed idee. Naast dat je zelf toegang hebt tot je woning kun je deze ook (laten) verhuren en op deze manier een extra inkomen genereren. Een vakantieappartement kopen binnen een resort kan een uitstekende keuze zijn. Deze worden op A-locaties gebouwd en nemen het volledige beheer en verhuur voor je uit handen. Een nieuwbouw appartement op een A-locatie kan gemiddeld een 3 a 4% rendement opbrengen.

Laat je bij de aankoop van een appartement altijd goed informeren door een Treuhand over de juridische consequenties van de aankoop, mogelijkheden voor eigen gebruik en over een eventuele verkoop op termijn.

Huis kopen in Oostenrijk?

Heb je de financiën op orde om deze stap te wagen? Weet je zeker waar jouw droomvakantieappartement moet staan? en wil je een interessant rendement behalen? Dan is kopen de beste optie voor jou. Second Home Invest biedt verschillende luxe appartementen aan op toplocaties in Oostenrijk en helpt je stap voor stap door het gehele proces. Bekijk ons aanbod vakantieappartementen in Oostenrijk!