Klanten aan het woord: “onbezorgd genieten”

door | Geplaatst: 4 jun 2020 | Bijgewerkt op: 4 okt 2021 | Klantreacties

Bas en Melissa van der Heijden klopten twee jaar geleden bij ons aan omdat ze wilden investeren in een koopwoning in het buitenland. Beide hadden een zware, emotionele periode achter de rug door het kort na elkaar overlijden van beide ouders van Melissa. Hierdoor moesten er tevens een aantal zakelijke beslissingen genomen worden. Zo ook over de erfenis. Bas: “Het kost alleen maar geld om het op de bank te zetten, dus we besloten om het te investeren.”

Oostenrijk of Spanje?

“Vroeger dachten wij wel eens na over het kopen van een vakantieappartement in Oostenrijk of Spanje. We realiseerden ons dat deze droom nu een stuk dichterbij kwam. Het kon namelijk werkelijkheid worden. Daarom besloten wij om in de Second Home Beurs te bezoeken in 2018. Daar deden we inspiratie op en ontmoetten wij ook Gerard Haagsma van Second Home Invest.

Hoogwaardig, sfeervol

Smaakvolle inrichting

Mooie afwerking, fraaie details, duurzaam
Lees meer

Wij merkten duidelijk zijn oprechtheid en dacht op alle vlakken met ons mee. Onze voorkeur ging in eerste instantie uit naar Spanje, maar toen Gerard ons vertelde over de nieuwbouwappartementen in Hinterglemm, Oostenrijk die door Glemm by AvenidA werden opgezet, waren wij direct enthousiast. Zowel het land zelf als de luxe van het project sprak ons ontzettend aan. Het land heeft naast een stabiele vastgoedmarkt namelijk ook een zeer stabiel politiek en economisch klimaat. Daarnaast hanteert Oostenrijk een zeer strenge wetgeving m.b.t. nieuwbouwprojecten. Ook niet geheel onbelangrijk: Het biedt fiscaal veel aantrekkelijke voordelen.”

Een vakantieappartement kopen

“Wij vonden het lastig om een goed idee te krijgen van wat wij precies konden verwachten van ons appartement, omdat de bouw in Hinterglemm nog niet was gestart. Gerard nodigde ons daarom uit om naar Oostenrijk te komen. In oktober 2018 zijn wij naar Oostenrijk gegaan voor een bezichtigingsweekend. Gerard stelde ons o.a. voor aan Ralph van Kollenburg, de eigenaar van Aplin Rentals. Dit is de overkoepelende organisatie die het beheer en verhuur verzorgt van de vakantieappartementen. De service, de kwaliteit en de luxe die wij hebben mogen ervaren bij Stockinggut by AvenidA in Leogang, maar ook bij AvenidA Mountain Resort in Kaprun, waren van een zeer hoog niveau. Uiteindelijk gaf de zeer prettige begeleiding de doorslag om te investeren. Wij kregen van Gerard o.a. tips over betrouwbare banken in Oostenrijk zodat wij een deel van onze hypotheek hier konden onderbrengen. Daarnaast kregen wij van Ralph begeleiding tijdens het informatieve gesprek bij de notaris. Hier bespraken wij o.a. het Oostenrijkse belastingstelsel.”

Jarenlange ervaring

Waarom investeren via ons?

Een investering in rendement en ervaringen
Lees meer

Kerst 2020

“De koopovereenkomst is getekend en de bouw in volle gang. Zowel Melissa als ik kunnen niet wachten om tijdens de Kerst van 2020 samen, met onze twee kinderen, tijd door te brengen in ons eigen gloednieuwe vakantieappartement in Hinterglemm. Melissa kijkt uit naar de wellness opties binnen het complex en ik zelf kijk vooral uit naar het skiën. En ook voor het jaar daarop staat Oostenrijk weer op de planning. Wij vinden het beide fantastisch om zo onbezorgd te kunnen genieten nu wij weten dat alles goed is geregeld. En dan hebben wij er op lange termijn ook nog eens financieel profijt van!”