Second Home Oostenrijk: voor iedereen die droomt van een vakantieappartement in Oostenrijk

door | Geplaatst: 13 aug 2021 | Bijgewerkt op: 29 sep 2021 | Investeren

Er komt een moment dat je spaargeld op de bank zetten niet meer aantrekkelijk is. Omdat je bijvoorbeeld rente moet betalen over je eigen geld, of omdat je nauwelijks rente ontvangt. Maar beleggen in aandelen, obligaties of crypto vind je te riskant. Wat ga je dan doen met je geld? Second Home Oostenrijk heeft de oplossing: investeer in een vakantieappartement in Oostenrijk. Een investering die rendement oplevert uit de verhuur, en niet te vergeten: zelf geniet je ook van je vakantieappartement in Oostenrijk.

Waarom zou je een vakantieappartement in Oostenrijk kopen?

Second Home Oostenrijk is een Nederlands bedrijf dat investeerders helpt bij het vinden van een vakantieappartement in Oostenrijk. Wat zij precies doet voor haar klanten, vertellen wij je zo. Eerst is het goed om een beeld te schetsen van dat appartement in Oostenrijk. Want waarom nou per se Oostenrijk?

Oostenrijk wordt bezocht in alle seizoenen
Oostenrijk is een prachtig land; dat zal je ongetwijfeld met ons eens zijn. Het landschap is betoverend. Niet alleen als er een dikke laag sneeuw ligt en de zon zich boven de bergtoppen laat zien, maar ook als het wit verdwenen is en de smaragdgroene alpenweiden weer zichtbaar zijn.
Een vakantieappartement in dit land voelt als ware luxe en pure verwennerij. Want als je investeert in een vakantieappartement in Oostenrijk, dan verhuur je deze niet alleen aan toeristen, maar ga je er natuurlijk zelf ook zo nu en dan naartoe, toch?
Oostenrijk is goed voor haar toeristen en dat is te merken: steeds meer toeristen weten het land te vinden. In de winter zijn er de wintersportliefhebbers en in de lente en zomer de wandelaars, klimmers en fietsers. Dat betekent voor iedereen met een vakantieappartement in Oostenrijk, dat het appartement vrijwel gegarandeerd verhuurd wordt in alle seizoenen.
En niet in de laatste plaats is er dit argument om te investeren in een vakantieappartement in Oostenrijk: het land is politiek en financieel stabiel. Een absoluut pluspunt!

Bouwprojecten in Oostenrijk zijn goed geregeld
Maar dit alles en de schoonheid van Oostenrijk is natuurlijk niet de enige reden waarom je zou investeren in een vakantieappartement aldaar. Met Oostenrijk is namelijk iets bijzonders aan de hand: het is er enorm goed geregeld. Dat geldt voor bijvoorbeeld de vastgoedprojecten; deze kennen een erg strenge wetgeving, waardoor een bouwproces vlekkeloos verloopt. Daar komt nog eens bij dat je dertig jaar bouwgarantie en drie jaar garantie op verborgen gebreken krijgt. Zijn er dus problemen na de oplevering en moet dit hersteld worden, dan valt dit onder de garantie. Dat is waardevolle informatie voor klanten van Second Home Oostenrijk, omdat de projecten die zij aanbieden altijd nieuwbouwprojecten betreffen.

Fiscaal aantrekkelijk
De geldzaken: een van de belangrijkste onderwerpen als je overweegt om een vakantieappartement te kopen in een ander land. Hoe zit dat bij Oostenrijk? We kunnen er kort over zijn (hoewel we dit graag uitgebreid uitleggen als je interesse hebt in een van de projecten van Second Home Oostenrijk): investeren in een appartement in Oostenrijk is fiscaal aantrekkelijk. Zo is de hypotheekrente aftrekbaar van de verhuurinkomsten vanuit jouw woning in Oostenrijk. Daarnaast heft het land geen vermogensbelasting over je vakantieappartement, maar alleen een vrij lage Grundsteuer (een soort van onroerendgoedbelasting).
Er zijn nog veel meer financiële voordelen, zoals de vele aftrekposten voor de inkomstenbelasting en het recht op teruggave van de btw. Neem gerust contact met op met Second Home Oostenrijk als je hier meer over wilt weten; we leggen het je graag uit.

Nog even de voordelen van een vakantieappartement in Oostenrijk op een rij:

  • Je hebt een vakantieappartement in een prachtig land dat het hele jaar door met gemak verhuurd wordt aan toeristen.
  • De wetgeving rondom bouwprojecten is in jouw voordeel, waardoor je zorgeloos investeert vanaf de eerste dag.
  • Oostenrijk is niet ver weg: je kunt ook zelf eenvoudig en snel naar jouw vakantieappartement rijden om te genieten van je eigendom.
  • Je profiteert van een aantal fijne fiscale voordelen.

Interesse? Neem contact op!

 

Waarom investeren via Second Home Oostenrijk het beste is om te doen

Ben je na het lezen van dit alles ervan overtuigd dat investeren in een vakantieappartement in Oostenrijk een goede zet is? Dan is het tijd voor de volgende stap: hoe ga je dit voor elkaar krijgen? Natuurlijk ga je niet op eigen houtje een vakantieappartement zoeken. Waarom het wiel opnieuw uitvinden… toch?

Veel ervaring
Second Home Oostenrijk, dat gerund wordt door Gerard en Paulien Haagsma, heeft al meer dan tien jaar ervaring en weet precies welke stappen er genomen moeten worden en waar op gelet moet worden. De wet- en regelgeving zijn voor hen gesneden koek en ze kennen de wereld van het investeren in vastgoed door en door; iets dat klanten van Second Home Oostenrijk enorm waarderen. Zo vertelt hun klant Lenie, die samen met haar partner Rob een vakantieappartement kocht in Zell am See: “Wat ons opviel was dat Gerard alles heel simpel kon uitleggen. Hij is echt thuis in deze markt, dat merk je. En hij heeft de juiste contacten in Oostenrijk, bijvoorbeeld een goede accountant, advocaat en notaris. Daar konden we op vertrouwen.”

Persoonlijk contact
Het contact met alle klanten is persoonlijk: is er interesse in een van de Oostenrijkse nieuwbouwprojecten, dan nemen Gerard en Paulien altijd contact op en komen ze langs om alle informatie toe te lichten. Informatie over het project zelf (de bouw, architectuur, planning) en de omgeving van het appartement. Maar ook informatie over het verhuren van jouw vakantieappartement aan derden, het management hiervan (want dit hoef je natuurlijk niet zelf te regelen) en de fiscale consequenties.
Zij begeleiden het proces van begin tot eind, zodat het voor jou onbezorgd genieten is vanaf het eerste moment. Dat betekent ook dat je vooraf een kijkje kunt nemen bij het nog te bouwen of net gebouwde project. Hun tevreden klant Bas, die samen met zijn partner Melissa een vakantieappartement kocht in Hinterglemm, vertelt: “Wij vonden het lastig om een goed idee te krijgen van wat wij precies konden verwachten van ons vakantieappartement, omdat de bouw in Hinterglemm nog niet was gestart. Gerard nodigde ons daarom uit om naar Oostenrijk te komen. Uiteindelijk gaf de zeer prettige begeleiding de doorslag om te investeren.”

Kwaliteit en luxe
Alle vakantieappartementen die Second Home Oostenrijk opneemt in haar portfolio stralen kwaliteit uit en bieden luxe en comfort. Het zijn exclusieve en luxe woningen die tot op de puntjes zijn beoordeeld. Met minder nemen Gerard en Paulien geen genoegen. Alleen de hoogwaardige en betrouwbare projecten kiezen zij uit, en dat is te zien: zowel het exterieur als het interieur van alle vakantieappartementen verdienen een absolute schoonheidsprijs. En zij kiezen dan ook alleen voor projectontwikkelaars die hier precies hetzelfde over denken. Dat betekent dus concreet dat de inrichting van elke woning betoverend mooi is. Passend bij de Oostenrijkse sfeer en cultuur en gemaakt van hoogwaardige materialen uit de regio.
Naast de bouwkwaliteit letten zij ook op andere details, zoals de documentatie, het verhuurconcept en de rendementsberekening. Alles is piekfijn in orde en dat kan Second Home Oostenrijk uitleggen aan jou als geïnteresseerde investeerder.

De voordelen van Second Home Oostenrijk op een rij:

  • Persoonlijk contact, korte lijntjes en duidelijke communicatie.
  • Betrouwbaar advies.
  • Begeleiding van begin tot eind: van de eerste oriëntatie en het kiezen van een woning, tot aan de bezichtigingsreis en de oplevering.
  • Een schat aan ervaring.
  • Alleen exclusieve en luxe vakantieappartementen in Oostenrijk.

Durf jij de sprong te wagen en investeer je jouw geld in een vakantieappartement via Second Home Oostenrijk?

Je weet nu waarom je zou investeren in een vakantieappartement in Oostenrijk. Het landschap, de afstand, de mensen, de fiscale voordelen en het rendement dat het oplevert.
Het is tijd om te kijken naar een van onze projecten. Heb jij ze al gezien? Er zijn verschillende mogelijkheden; van studio’s en appartementen, tot penthouses. Een vakantieappartement in een viersterrenresort met verwarmde zwembaden en wellness, en op loopafstand van de skiliften…
Zit er iets voor jou tussen? Begin vast met dromen en ontdek alle projecten van Second Home Oostenrijk.
Heb je een keus gemaakt of heb je hulp nodig bij het kiezen? Neem snel contact met ons op; wij helpen je graag.

Second Home Invest verkoopt alleen appartementen in Aparthotels die een voortdurende verhuurverplichting kennen waarbij eigen gebruik onder voorwaarden kan. Voor uitleg over de voorwaarden s.v.p. contact opnemen.


Meer informatie
Wil je meer weten over dit onderwerp? Laat dan uw gegevens achter. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

reCAPTCHA is required.