Vakantieappartement kopen in Oostenrijk

Een vakantieappartement in Oostenrijk kopen

Onze klanten dromen er niet voor niets van om een huis te kopen in Oostenrijk. Op veel locaties kun je het gehele jaar door genieten van je vakantieappartement. Oostenrijk trekt immers zowel in de winter als zomerperiode veel toeristen. Maar er zijn meer redenen om een huis te kopen in Oostenrijk.

 

 • Zeer stabiel politiek en financieel klimaat
 • De vastgoedmarkt is stabiel
 • Omtrent bouw- en garantiekwaliteit geldt strenge wetgeving
 • Voor Nederlanders geldt: geen vermogensrendementsheffing over het privévermogen dat je hebt geïnvesteerd

Hoogwaardig, sfeervol

Smaakvolle inrichting

Mooie afwerking, fraaie details, duurzaam

Lees meer

Dankzij onze exclusieve samenwerking met projectontwikkelaar AvenidA GmbH, kunnen wij prachtige en luxe woningen aanbieden In Oostenrijk. AvenidA is marktleider in het luxe segment in de regio’s Zell am See, Saalbach-Hinterglemm, Kaprun en Leogang. Zij hebben meer dan een decennium ervaring in het bouwen van projecten en hebben dan ook al vele projecten op hun naam staan. Bij AvenidA ligt de focus altijd op luxe en kwaliteit. Daardoor betreft het in de meeste gevallen kleinschalige projecten van ca. 30 tot 40 appartementen op absolute toplocaties. Je mag bij AvenidA altijd hoogwaardige kwaliteit verwachten die tot in de kleinste details is afgewerkt met gebruik van natuurlijke materialen zoals natuursteen, oud hout en glas. Vaak ook nog eens uit de omgeving zelf. Dit geeft de luxe inrichtingen van deze appartementen een unieke en sfeervolle stijl.

Daarnaast wordt onderhoud en verhuur geregeld door de organisatie Alpin Rentals. Zo wordt professionele verhuur in combinatie met topservices gegarandeerd en wordt het kopen en beheren van een appartement in Oostenrijk een zorgeloze ervaring.

Jarenlange ervaring

Waarom investeren via ons?

Een investering in rendement en ervaringen

Lees meer

Luxe appartement in Oostenrijk kopen via Second Home Invest

Wat mag je verwachten bij de aankoop van een appartement in Oostenrijk via Second Home Invest? Onder andere onderstaande punten:

 • Luxe 4-sterren woningen in Zell am See en Saalbach-Hinterglemm
 • Toegang tot o.a. sauna, wellness en fitness ruimtes
 • Vlakbij de populaire skigebieden
 • Verhuur en beheer wordt voor je geregeld
 • Perfecte combinatie van eigen gebruik en rendement
 • Persoonlijke begeleiding, advies en ondersteuning
 • Samen op zoek naar de perfecte woning voor jou
 • Wij regelen contact tussen jou en de juiste financiële en juridische deskundigen

Een huis in Oostenrijk kopen is geen alledaagse bezigheid en wij begrijpen dan ook als geen ander dat je wellicht een aantal twijfels en vragen zult hebben met betrekking tot het aankoopproces. Bij Second Home Invest vinden wij het belangrijk dat dit proces zo soepel en zorgeloos mogelijk verloopt. Om je een goede indruk te geven van je te wachten staat bij het kopen van een vakantieappartement in Oostenrijk, informeren wij jou tijdens een oriënterend gesprek over eventuele vervolgstappen en hoe wij jou kunnen ondersteunen en adviseren. Ook kijken wij samen naar jou wensen en eisen en kunnen we een rendementsberekening voor je maken en toelichten.

Vertrouwen in Second Home Invest

Wil je een huis in Oostenrijk kopen, dan vraag je je waarschijnlijk af waar je moet beginnen. Op internet vind je veel informatie, maar word je ondanks al die tips, flink in het diepe gegooid.
Wij geven je graag dit advies: denk allereerst goed na over wat voor vakantieappartement je precies voor ogen hebt. En waar in Oostenrijk moet jouw appartement staan? Dit zijn belangrijke eerste vragen.

We kunnen ons best voorstellen dat je je afvraagt of je zo’n traject zelf zou kunnen ingaan of dat het noodzakelijk is om een partij in te schakelen die jou kan helpen bij de aankoop van een vakantieappartement in Oostenrijk.
Onze tip is om het niet alleen te doen, maar het traject aan te gaan met een betrouwbare partner die weet wat belangrijk is en waar je op moet letten bij het kopen van een huis in Oostenrijk. Als je zeker wilt weten dat jouw geld goed geïnvesteerd wordt, dan ben je bij Second Home Invest aan het juiste adres. Wij helpen klanten al tien jaar lang, weten van de hoed en de rand en zijn ook jouw betrouwbare partner bij de koop van een exclusief appartement in Oostenrijk.

Onze klanten waarderen het persoonlijke contact en onze transparantie. Voor ons is dit heel normaal: wij willen net zo graag als onze klanten dat het traject soepel verloopt en dat de klant meer dan tevreden is met het resultaat: een droomhuis in Oostenrijk.
Dat begint wat ons betreft bij de eerste plannen van een projectontwikkelaar. Wat is de locatie van de vakantieappartementen? Wat is de kwaliteit van de woningen? Hoe zit het met het verhuurconcept? Pas als wij ervan overtuigd zijn dat het totaalplaatje klopt, nemen we een project op in onze portfolio en vind je het terug op onze website.

Onze kracht en succes zit ‘m ook in het feit dat wij tweeën – Gerard en Paulien Haagsma – overal nauw bij betrokken zijn. Het begint natuurlijk bij het selecteren van alleen de beste, betrouwbare en hoogwaardige nieuwbouwprojecten. Daarna hebben we persoonlijk contact met geïnteresseerde investeerders. Niemand gaat over één nacht ijs bij het investeren in een appartement in Oostenrijk; er gaat veel denkwerk en overleg aan vooraf. Door de investeerder zelf, maar ook samen met ons. Wij zijn er bij elke stap: we denken mee, adviseren, begeleiden en ondersteunen de koper. Ook bij het aankoopproces, de bezichtiging, de notariële afwikkeling en de oplevering. En alles gebeurt op een heldere manier, zodat geen enkele klant voor verrassingen komt te staan. Ons doel is dat jij als klant zorgeloos kunt genieten van het hele traject.

Goede investering voor de toekomst

Een huis in Oostenrijk kopen doe je niet alleen om er zelf naartoe te reizen er te genieten van de prachtige omgeving. Een huis in Oostenrijk kopen is namelijk een investering: op termijn groeit je vermogen én het levert je direct inkomen op uit de verhuur. En reken maar dat jouw vakantieappartement in Oostenrijk goed verhuurd wordt, want Oostenrijk is een zeer geliefde vakantiebestemming.

In de eerste plaats – want daar denken toch de meeste mensen aan – is Oostenrijk een fantastisch wintersportland. De gevarieerde skigebieden zijn aantrekkelijk voor oud en jong, ervaren en onervaren. De hoge bergen staan garant voor vele maanden sneeuwpret: skiën, snowboarden, langlaufen of winterse wandelingen maken. En ook niet verkeerd: de prijs-kwaliteitverhouding is in Oostenrijk meer dan uitstekend.

Maar beeld je eens in dat de sneeuw in de lente langzaamaan verdwijnt en dat het frisse, heldergroene gras in de alpenweiden weer tevoorschijn komt. Reken maar dat er minstens zoveel toeristen Oostenrijk weten te vinden in de lente en de zomer. Bergwandelen, klimmen, fietsen en eindeloze autoritjes om te genieten van de meest prachtige uitzichten. Geen wonder dat Oostenrijk voor veel mensen een blijvertje is. Ook omdat het centraal ligt en daardoor goed bereikbaar is voor inwoners uit verschillende Europese landen.

Investeren in een appartement in Oostenrijk is slim. En niet alleen omdat jouw huis in alle seizoenen met gemak verhuurd kan worden, maar ook omdat Oostenrijk als land stabiel is.
Het land is politiek stabiel én de huizenmarkt is erg evenwichtig. Daarnaast is de belastingdruk laag dankzij het progressieve belastingstelsel. Het is dus een betrouwbare en duurzame investering en aantrekkelijk vergeleken met andere manieren om rendement op je vermogen te halen.

Droom gerealiseerd

Investeren in een huis in Oostenrijk is niet binnen een paar weken geregeld. Het begint met het maken van de keuze om je geld te investeren, en niet te beleggen of op een spaarrekening te zetten. Daarna zoek je naar een geschikt huis en word je enthousiast na het zien van een luxe en bijzonder nieuwbouwproject in een van de Oostenrijke regio’s.

Heb je iets gevonden waar je hart sneller van gaat kloppen? Neem dan altijd contact met ons op. We kunnen ons goed voorstellen dat je meerdere beren op de weg ziet als het gaat om investeren in een woning in een ander land. Je hebt natuurlijk te maken met andere regels en wetten. En belastingtechnisch zijn er ook veel vraagtekens.
Wij willen zo snel als het kan die zorgen bij je wegnemen, want geloof ons: met de juiste partner hoef jij je niet druk te maken om al die randzaken. Wij hebben niet alleen nauw contact met de projectontwikkelaar (met wie we overigens al jaren samenwerken), maar weten ook alles over de geldende regels, wetten, verzekeringen, verhuurmogelijkheden, etc.

Heb je ons laten weten dat je interesse hebt in een woning, dan nemen we contact op en versturen we je vrijblijvend alle informatie over het nieuwbouwproject. Nadat je deze informatie hebt doorgenomen, maken we een afspraak en komen wij graag persoonlijk langs om kennis te maken en om samen met jou alles op een rij te zetten. Alle vragen die je dan al hebt, kun je stellen: met onze tien jaar aan ervaring in het investeren in vakantieappartementen in Oostenrijk, hebben wij vrijwel overal een antwoord op. En hebben we een antwoord niet? Dan zoeken wij het voor je uit en komen we er zo snel mogelijk bij je op terug. Want eerlijkheid, een goede communicatie en betrouwbaarheid hebben wij erg hoog in het vaandel staan.
Na deze eerste persoonlijke afspraak is het tijd om te zien waar jouw appartement komt te staan. We maken daarom een bezichtigingsafspraak zodat je gevoel krijgt bij de locatie en de omgeving, en om zo van dichtbij te ervaren wat het project te bieden heeft.

Is alles helder en weet je zeker dat je over wilt gaan tot de aankoop van jouw vakantieappartement, dan kun je de voorlopige koopovereenkomst tekenen.
En dan ineens… krijg je de sleutel en is je droom gerealiseerd. Je fantasie is ineens werkelijkheid geworden: je hebt een appartement in een land dat een ontzettend aantrekkelijke vakantiebestemming is, omdat elk seizoen toeristen trekt.
In de zomer vind je er de wandelaars, de racefietsers en de klimmers. In de winter zijn het de wintersportliefhebbers die hun hart kunnen ophalen aan die prachtige, besneeuwde pistes. Waar je ook zit in Oostenrijk, overal geniet je van een fantastische omgeving waar altijd veel te doen is – in elk seizoen.
Daarnaast doet het land z’n best om toeristen tevreden te stellen: Oostenrijkers zijn gastvrij, vriendelijk en hartelijk. Doe al die ingrediënten bij elkaar en het mag duidelijk zijn dat de verhuur van jouw huis in Oostenrijk gegarandeerd lijkt: toeristen staan in de rij om jouw huis te huren.

Echt exclusieve vakantieappartementen in Oostenrijk

Als jij overweegt om te investeren in een appartement in Oostenrijk, dan weet je waarschijnlijk al wel aan welke eisen het moet voldoen. Of in welke regio het huis moet staan. We kunnen ons voorstellen dat je het land best goed kent en al langere tijd fantaseert over een eigen vakantieappartement in bijvoorbeeld Montafon of Zell am See. En dat is goed! Want als je al wat weet over het land, je verdiept hebt in de regio en misschien al gekeken hebt naar onze projecten, dan zijn de eerste stappen al gezet.

Als je goed hebt gekeken naar onze appartementen in Oostenrijk, dan heb je zonder meer ontdekt dat deze stuk voor stuk speciaal zijn. De luxe en kwaliteit spat ervanaf. Dat is niet voor niks: wij werken samen met projectontwikkelaar AvenidA, een marktleider die zich alleen begeeft in het luxe segment. Altijd gaan zij voor luxe en kwaliteit en dat is te zien aan het unieke, sfeervolle interieur.

Al onze kopers raden wij aan om te reizen naar de plek waar gebouwd wordt (of gebouwd gaat worden) aan het project. Niet altijd is het mogelijk om op dat moment al te ervaren hoe exclusief en kwalitatief hoogwaardig de vakantieappartementen worden. Maar we hebben een prachtige oplossing daarvoor: in de omgeving staan referentieprojecten. Dit zijn soortgelijke nieuwbouwprojecten die jou alsnog een beeld geven van de kwaliteit en het hoogwaardige afwerkingsniveau.

Kortom, denk je erover na op een huis te kopen in Oostenrijk en wil je je laten informeren door specialisten? Dan helpen wij je bij Second Home Invest graag verder. Al ruim 10 jaar helpen wij onze klanten naar hun droomhuis in het buitenland. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en zet de eerste stap naar jouw eigen vakantieappartement in Oostenrijk.

Investeren in Oostenrijk  –   Zell am See

Rendement door verhuren

Het unieke appartementencomplex Nikolaus by AvenidA vind je in het prachtige Zell am See. Vanuit de appartementen heb je toegang tot één van Oostenrijks grootste skigebieden. Een vakantieappartement kopen in Oostenrijk om deze vervolgens te verhuren kan een interessant rendement opleveren.

 • exclusieve appartementen met panoramisch uitzicht
 • verhuur & beheer volledig verzorgd door Alpin Rentals
 • indicatief rendement tussen 3,5% en 4,5% per jaar (vanaf 3e jaar)

Contact