Montafon: het meest veelzijdige skigebied

door | Geplaatst: 2 jun 2021 | Bijgewerkt op: 29 sep 2021 | Sankt Gallenkirch, Tips

Weet je wat een van de vele voordelen is van een investering in een appartement in het Oostenrijkse Montafon? Het antwoord ligt voor de hand: je kunt het hele jaar door genieten van de prachtige omgeving. In de winter is dit misschien nóg specialer dan in de zomer, want Montafon is het grootste en meest veelzijdige skigebied in het westen van Oostenrijk. En dat is precies de reden waarom jouw appartement zo geliefd is bij de vele sneeuwtoeristen die Montafon ‘s winters bezoeken. Volop verhuurmogelijkheden dus!

Van jong en beginnend tot ouder en ervaren

Het skigebied Montafon ligt in de regio Vorarlberg. Het is goed bereikbaar, wat – zeker in de winter – erg prettig is. Woon je in het midden van Nederland, dan kun je er met ruim acht uur zijn (tenzij je natuurlijk regelmatig een pauze neemt). Dat is dus goed te overzien!
Montafon heeft echt voor ieder wat wils: van gezinnen met (jonge) kinderen en beginnende wintersporters, tot waaghalzen die niet zonder een uitdaging kunnen. Er zijn vele kilometers gemarkeerde afdalingen en skiroutes met meerdere moeilijkheidsgraden. Ben je klaar met je kunsten op de piste, dan duik je gewoon de bossen in. Geloof ons; het is in Montafon absoluut genieten op je ski’s of snowboard.

Wist je dat Montafon ook in de zomer een fantastische plek is om naartoe te gaan? Bergwandelen, mountainbiken, rodelen, paardrijden, golfen… Lees er alles over!

Perfecte sneeuwcondities

Iets meer uitleg over het veelzijdige gebied Montafon en hoe het is opgedeeld. Als echte poedersneeuwliefhebber krijg je waarschijnlijk al snel een voorkeur voor een van de skigebieden.
Het dal Montafon bestaat uit verschillende ski-area’s die allemaal uniek zijn: Golm, Silvretta Montafon en Gargellen. De meeste pistes liggen boven de 1500 meter. Dat betekent dus dat je een winterwonderland hebt van begin december tot begin april.

Laten we deze plekken eens een voor een bekijken.

Golm: veilig voor kinderen én een zwarte piste

Golm is het eerste skigebied dat je tegenkomt als je het dal binnenrijdt. In het gebied doen ze erg hun best om het voor kinderen prettig en veilig te maken. Het heeft 26 kilometer aan piste en het is er wat rustiger dan in de andere gebieden. De pistes zijn breed en zonnig en hebben afwisselende afdalingen. Er is onder meer een oefenweide en een familie-afdaling.
Maar let op; er is een zwarte piste aan de rand van het gebied. Deze zwarte piste wordt de Diabolo-Abfahrt genoemd en is hemels voor gevorderde skiërs en freeriders. Het is een van de tien steilste pistes van Oostenrijk.

Silvretta Montafon heeft de langste skitunnel ter wereld

De naam Silvretta Montafon klinkt je misschien het meest bekend in de oren. En dat kan, want veel wintersportliefhebbers hebben deze plek al eens aangedaan. En terecht! Het heeft zeker 118 pistekilometers – met name blauw. Fijn voor kinderen en beginners. Ook vind je in Silvretta Montafon de langste afdaling van heel Vorarlberg (12 kilometer). Als kers op de taart leidt deze afdaling je door de langste skitunnel ter wereld. Een flinke aanrader!
Een echt hoogtepunt van dit skigebied is Snowpark Montafon. Ben jij freestyler, dan gaat jouw hart hier absoluut sneller van slaan. Dagelijks wordt dit toonaangevende snowpark onderhouden.
Vlak naast dit snowpark ligt trouwens de eerste freeridecross van Oostenrijk: 800 meter aan bochten, schansen, tunnels en natuurlijke obstakels waar jij je met je snowboard of ski’s helemaal kunt uitleven.
Omdat Silvretta Montafon een groot skigebied is en er ook veel dagjesmensen en weekendgasten op afkomen, is het hier meestal wat drukker dan in de andere twee skigebieden.

Het hoge Gargellen

De hoogvliegers onder ons moeten absoluut Gargellen opzoeken. Gargellen is een echt ansichtkaartdorpje en bevindt zich op wel 1.423 meter hoogte. Je vindt in dit skigebied 28 kilometers aan piste en blauwe en rode afdalingen. Met een gondel kun je nog verder omhoog, naar wel 2.130 meter hoogte. Vanaf daar kun je de blauwe piste nemen en enkele skiroutes. Natuurlijk is er ook een zwarte piste aanwezig.
Gargellen is relatief rustig en is kindvriendelijk: er is bijvoorbeeld een oefenweide met een sleeplift. Om die reden én omdat er veel accommodaties vlakbij dit skigebied liggen, is Gargellen geliefd bij families met kinderen.

Een vakantieappartement in Montafon, Oostenrijk

Als eigenaar van een vakantieappartement in Montafon zul je je volop vermaken in het wintersportseizoen. En niet alleen jij: ook de huurders van jouw appartement zullen verliefd worden op de omgeving. Want met zoveel afwisseling en zoveel skigebieden om naartoe te gaan, krijgt niemand de kans zich te vervelen. Ook belangrijk: tussen de sportieve bedrijven door, zijn er natuurlijk volop mogelijkheden om ook de innerlijke mens tevreden te stellen: er zijn in alle skigebieden leuke berghutjes, zonnige bergrestaurants en gezellige après-ski-tenten.

Zie jij het al helemaal zitten? Investeer dan in een vakantieappartement in Oostenrijk. Neem direct contact op of kijk eens rond of er een geschikte woning in Oostenrijk voor jou tussenstaat.

Headerfoto: Michael Marte
Bron: Silvretta Montafon