Afkoelen in het dal Montafon

door | Geplaatst: 18 mei 2021 | Bijgewerkt op: 29 sep 2021 | Sankt Gallenkirch, Tips

Elk vakantiegevoel begint op het moment dat je de deur van je huis in Nederland op slot draait en in gedachten zegt: ‘Tot over een tijdje’. Je stapt in je auto en rijdt weg. Weg van Nederland en op naar je vakantieappartement in Oostenrijk. Om precies te zijn: naar Sankt Gallenkirch, een schilderachtig dorpje in Oostenrijk.

Montafon in de winter

Sankt Gallenkirch – of St. Gallenkirch – ligt ver in het westen van Oostenrijk en maakt onderdeel uit van de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Kenners zeggen meestal ‘St. Gallenkirch-Gortipohl’. Hiermee wordt een groter gebied bedoeld: van het dorp St. Gallenkirch tot aan het dorp Gortipohl. Voor wintersportliefhebbers is het een paradijs, want beide dorpen hebben een directe aansluiting op het Silvretta Montafon: een skigebied met meer dan 140 kilometer piste. Daarmee is het een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Benieuwd naar de wintersportmogelijkheden in Montafon? Lees het hier!


Foto: Patrick Saly Versettla / Bron: Silvretta Montafon

De zomerse mogelijkheden van Montafon

Ook buiten het wintersportseizoen is St. Gallenkirch een plek om bij weg te dromen. Het dorp ligt in het dal Montafon, een landschap van 39 kilometer lang, en wordt omringd door de indrukwekkende bergketens Verwall, Silvretta en Rätikon. Als de meeste sneeuw is verdwenen en het frisse, groene gras zich weer laat zien, ligt het dal er adembenemend bij.
Welke zomerse activiteit je ook onderneemt in Montafon, je geniet continu van de prachtige omgeving. Wat je zoal kunt doen in de zomer in Montafon? Denk aan wandelingen maken (er zijn ook veel geschikte routes voor het wandelen met kinderen), rodelen, mountainbiken, bergbeklimmen, paardrijden, golfen, watersport – you name it.

Alpenbad Montafon

Iets meer over watersport. Of beter, over water. Want in de zomer is dat wat we willen: afkoelen. Bij voorkeur in de buitenlucht. Dat kan uitstekend in het Alpenbad Montafon. Dit is het grootste openluchtzwembad van Montafon en is gelegen tussen de plaatsen Schruns en Tschagguns. Jong en oud kunnen hier met gemak meerdere uren genieten dankzij de grote zonneweide, de verschillende zwembaden (waaronder een wedstrijdbad om baantjes in te trekken), duikplanken en glijbanen. Eén glijbaan is zelfs 70 meter lang!

Mountain Beach

De andere absolute verkoelende aanrader is het Freizeitpark Mountain Beach. Daar, midden tussen de bergen, vind je twee kraakheldere zwem-meren. Ronddobberen op je luchtbed, met uitzicht op de bergen en de aangename warmte van de zon op je lichaam… Dat klinkt fantastisch, toch?
Ben je klaar met dobberen en heb je zin in actie, ga dan raften op het riviertje dat uitkomt op een van deze bergmeren.

 

Vakantieappartement kopen in Montafon, Oostenrijk

Ben jij de trotse eigenaar van een appartement in Montafon, dan kun je alles wat je hierboven leest op je dooie gemak zelf ontdekken. En wie nu een hele sterke drang voelt om te investeren in een second home in Oostenrijk: neem direct contact op of kijk eens rond of er een geschikte woning in Oostenrijk voor jou tussenstaat.

Headerfoto: Patrick Saly Versettla
Bron: Silvretta Montafon