Vakantie vieren in het pittoreske Öblarn

door | Geplaatst: 8 jan 2021 | Bijgewerkt op: 29 sep 2021 | Öblarn

In de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken vind je de gemeente Öblarn. Een gezellig, authentiek en klein dorpje waar in de omgeving veel te beleven valt. 

Ontdek Öblarn

Voor de liefhebber van alpenweiden en authentieke herbergen en boerderijen is Öblarn (en omgeving) een prachtige locatie om te ontdekken. De dorpen van Öblarn – Niederöblarn worden omringd door indrukwekkende bergen zoals de indrukwekkende Grimming (2.351 m) en de Gumpeneck (2.226 m). Daarnaast is er niet alleen in de winter genoeg vermaak; ook in de zomer kun je hier een fantastische vakantie beleven.

Activiteiten tijdens de winter in Öblarn en omgeving

Die Hochzeit en overige kunst en cultuur
Voor cultuurliefhebbers is één van de highlight de openluchtopvoering van “Die Hochzeit” – het origineel van de lokale dichter Paula Grogger. Traditie en cultuur worden in de dorpen Öblarn en Niederöblarn hoog in het vaandel gedragen. Dit zie je onder andere terug bij de vereniging “Kunst und Kulturhaus Öblarn”. Zij bieden cultuurliefhebbers veel verschillende evenementen aan, zoals het Krampus-spektakel.

Krampus-spektakel
Dit tradtionele Krampus-spektakelevenement begint elk jaar in begin december en wordt opgevoerd op de markt van Öblarns en doet denken aan ons eigen Sinterklaas feest. Op de markt kom je in aanraking met oude tradities en zul je bijzondere en mystieke figuren zien, zoals ‘Graßteufel’ (bosdemon met kreupelhout kostuum) en ‘Flechtenmann’ (een wildeman gedrapeerd met lange plateaus).

Kerstmarkt
Tijdens de gezellige kerstmarkt in Öblarn worden houten ‘hutjes’ opgezet door de inwoners van het dorp. In deze hutjes wordt er van alles verkocht. Bij aankomst op de martkt komt de geur van Glühwein je meteen tegemoet. De fakkels en vuurkorven branden en maken het sfeertje compleet. Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen tijdens dit evenement. Er worden tijdens de markt verschillende leuke activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld het rijden op een pony.

Nachtrodelen: 3.5 kilometer plezier
Niet alleen overdag kun je genieten van de sneeuw. Zo kun je in Rittisberg (een klein uurtje van Öblarn) in de donkere avonduren met de slee omlaag het dal in over de 3.5 kilometer lange verlichte rodelbaan. Teugels stevig in de handen, de benen opgetrokken en gaan. Voor jong en oud een bijzondere belevenis.

Activiteiten tijdens de zomer in Öblarn en omgeving

(Zweef)vliegen
Altijd al eens vanuit een (zweef)vliegtuig de wereld willen bewonderen? Dit kan bij De Niederöblarn Alpine Flight School. Het gevarieerde aanbod aan sport- en vrijetijdsactiviteiten maakt het LOGO vliegveld ook ideaal voor vakantiereizen met het hele gezin. Van zweefvliegen, kunstzweefvliegen, zweefvliegen met motor of motorvliegen, alles kan worden geleerd en beoefend.

Öblarner Kupferweg
Uitgerust met beschermende kleding ga je naar de mijn in de mystieke Thaddäusstollen, naar de goed bewaarde zwavel- en smeltovens en naar het plaatselijke mijnmuseum, dat zeker de moeite waard is. In dit museum vind je o.a. vondsten uit de archeologische opgravingen. Tijdens dit uitje zijn er in totaal 9 stops. Het startpunt van de tocht is de indrukwekkende conciërgewoning. Daarna wordt het museum bezocht en een aantal bezienswaardigheden waaronder een kapel en de verschillende ovens.

Kasteel Trautenfels
Op een klein kwartiertje van Öblarn vind je het imposante kasteel Trautenfels. Het landschapsmuseum in het kasteel presenteert in 13 ruimtes in een caleidoscoop-setting de geschiedenis van de cultuur en de natuur van het Steirische Enns-dal en het Ausseerland. De uitzichttoren zorgt voor een onvergetelijk panoramisch uitzicht op de bergen van het Enns-dal.

oblarn

Wandelingen met indrukwekkend uitzicht
In de omgeving van Öblarn vind je veel prachtige uitzichten. Hierdoor zijn veel van de wandel- en fietsroutes een ware traktatie voor het oog. Denk bijvoorbeeld aan de locatie Stoderzinken, met een indrukwekkend uitzicht rondom op de omliggende bergen zoals het Dachstein-massief en de Kalkalpen. Voor een stevige en uitdagende wandeling is een rondleiding door de friendenskirchlein een goede optie. Een zware wandeling met als beloning een indrukwekkend en onvergetelijk uitzicht vanuit een klein kapel.

Vaker genieten van Öblarn?

Wil je vaker op vakantie in Öblarn en ben je benieuwd naar koopwoningen in Öblarn? Bekijk het aanbod en neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt of graag een oriënterend gesprek wil aanvragen. Wij begeleiden en ondersteunen je graag bij de aankoop van een vakantieappartement in Oostenrijk.