Mensen zijn juist nú op zoek naar een veilige plek waar ze op vakantie kunnen!

door | Geplaatst: 3 dec 2020 | Bijgewerkt op: 29 sep 2021 | Nieuws, Trends

Ondernemen in coronatijd

“Mensen zijn juist nú op zoek naar een veilige plek waar ze op vakantie kunnen!”

Toen dit voorjaar de hele reisbranche tijdelijk stil lag, had dat ook direct gevolgen voor Second Home Invest. Paulien Haagsma, Trusted Advisor, vertelt: “Het leek wel alsof iedereen even op de rem stond. Onze relaties hielden zich stil. Niemand durfde vooruit te kijken. En men was zeker niet bezig met investeren in buitenlands vastgoed. Eerst maar eens kijken wat dit voor ons bedrijf betekent en zorgen dat ons bedrijf niet failliet gaat, hoorden we veel ondernemers zeggen.“ Welke impact Corona zou hebben, wist nog niemand. 

Zon, rust en ruimte

Gelukkig nam in de loop van de zomer het vertrouwen toe. Mensen durfden weer vakanties te boeken. Maar zochten vooral een plek waar hun veiligheid geborgen was. De vraag naar vakantieappartementen en aparthotels nam exponentieel toe. Evenals de run op accommodaties in rustiger gelegen gebieden. Oostenrijk was in trek bij veel Nederlanders. Maar ook vliegvakanties naar Portugal gingen door. De zon, de rust, de ruimte: wat verlangde iedereen hier naar.

Tijd voor verdieping

“Het was een bijzonder jaar. Eén die we nooit zullen vergeten. Normaal gesproken reizen Gerard en ik meerdere keren per jaar naar het buitenland om onze projecten te bekijken. Maar nu zijn we alleen in juni een weekje naar Portugal geweest. Gelukkig hebben we een goede relatie opgebouwd met onze partners in Oostenrijk en Portugal, dus zij hielden ons de rest van het jaar door middel van video’s en mail op de hoogte van de voortgang van de nieuwbouwprojecten. Bijvoorbeeld van Ombria Resort in de Algarve en de AvenidA projecten in Hinterglemm en Zell am See. Zo konden we de geïnteresseerde relaties, die zich na de zomer weer durfden te oriënteren, van recente informatie en beelden voorzien. 

Bezichtigingen stonden op een laag pitje. Maar dat was geen probleem. Het proces van kennismaking tot sleuteloverdracht duurt bij nieuwbouw appartementen toch sowieso anderhalf tot twee jaar. En net zoals wij, realiseren onze klanten ook dat Corona eindig is. Dus dan kun je de vrije tijd die je nu hebt vanwege alle beperkingen, maar beter gebruiken om je te verdiepen in de mogelijkheden om een appartement of vakantieappartement te kopen in het buitenland.”

Waardevolle investering

“Tijdens de eerste lockdown hebben wij van een nood een deugd gemaakt. We hebben het digitale promotiemateriaal van onze projecten geoptimaliseerd en Gerard heeft een aantal webinars voorbereid over ‘investeren in Oostenrijk’ en onze nieuwe projecten aan de Portugese kust. Ook zijn we direct begonnen met videocalls. Dit was in het begin even wennen. Bij mensen thuis komen is toch iets persoonlijker. Maar goed, we konden mensen helpen in hun zoektocht en we namen alle tijd, dus dat was een voordeel. En daar bleek ook veel behoefte aan te zijn. 

Wat opviel is dat we in deze periode veel benaderd zijn door relaties die ooit contact met ons hadden gezocht maar verder geen stappen hadden genomen. Nu er tijd ontstond om rustig na te denken en de behoefte groter werd aan een vakantieappartement in een andere omgeving, waar je veilig met je eigen gezin kunt genieten, belden ze ons weer. Velen van hen kwamen tot het besef dat investeren in stenen toch veel meer waarde heeft dan in aandelen. Of het geld op de bank te zetten. Het feit dat je, wanneer je maar wilt, kunt genieten van een appartement in Oostenrijk of Portugal en daar ook nog eens rendement uit haalt is dubbel plezier van je investering.”

Eind goed, al goed

“Al met al sluiten we dit bijzondere jaar goed af. De aanvragen voor informatie over onze projecten is onverminderd hoog en wij hebben er vertrouwen in dat mensen hun woondroom in het buitenland, ondanks een crisis zoals deze, durven blijven na te leven. En dat is een goed vooruitzicht. Ben je geïnteresseerd in onze projecten en wil je weten hoe we je vrijblijvend kunnen begeleiden bij de aankoop van je appartement? Laat dan je gegevens achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug.”

reCAPTCHA is required.