Appartement kopen in Oostenrijk: de belangrijkste vragen beantwoord

door | Geplaatst: 20 sep 2021 | Bijgewerkt op: 20 sep 2021 | Nieuws, Sankt Gallenkirch, Zell am See

Als iemand aangeeft geïnteresseerd te zijn in een van onze nieuwbouwprojecten in Oostenrijk, dan is het zonder uitzondering een overtuigd Oostenrijkliefhebber. Vaak gaat het om een stel dat het land jaar in jaar uit bezoekt; in de zomer, de winter, of beide seizoenen. Oostenrijk kan een verslavende werking hebben, weten we. Opvallend is dat deze mensen allemaal op een bepaald moment in het leven overstag gaan: ze willen een eigen huis in Oostenrijk, waar ze in vakanties naartoe kunnen. Begrijpelijk, want als je toch al weet dat je de rest van je leven wilt genieten van de schoonheid van dit Alpenland, waarom zou je dat dan doen op telkens een andere plek? Veel slimmer is het om te investeren in een luxe appartement, waar je soms zelf naartoe kan én dat je kunt verhuren aan andere ‘Oostenrijk-addicts’. Een dubbel doel dus!

Waarom zou ik een luxe appartement kopen in Oostenrijk?

Zij die liever investeren in een huis in een warm land als Portugal, kijken niet zo snel naar een land dichterbij huis – Oostenrijk dus. Maar mensen die juist op zoek zijn naar een luxe appartement waar ze niet zover voor hoeven te rijden, komen al snel op Oostenrijk uit. Maar waarom Oostenrijk? Waarom niet een ander land met bergachtige terreinen en indrukwekkende vergezichten, zoals Zwitserland? Waarom niet Tsjechië of Slovenië? Laten we de voordelen van het land Oostenrijk eens samen ontdekken.

De veelzijdigheid van Oostenrijk

Wintersport
Ontzettend veel toeristen bezoeken Oostenrijk in de winter. Al jaren is het de favoriete wintersportbestemming van veel Nederlanders en andere (Oost-)Europeanen. Oostenrijk, dat meerdere maanden in het jaar bedekt is met een dikke laag sneeuw, is de ultieme plek om te skiën, snowboarden, sleetje te rijden of te langlaufen.

Een prachtig wintersportgebied is bijvoorbeeld Kaprun, dat op de 3.029 meter hoge gletsjer Kitzsteinhorn ligt. Daar kun je zowel in de winter als in de zomer skiën. 100% sneeuwzekerheid dus!
Een ander fantastisch skigebied is Zell am See. Zoals de naam al zegt, ligt dit bij een meer. Geloof ons: het is adembenemend om met dit uitzicht de piste af te dalen! De hoogste berg van Zell am See is de Schmittenhöhe. De meeste pistes liggen er boven de 1.400 meter, waardoor wintersportliefhebbers er naar hartenlust kunnen spelen van december tot ongeveer midden april.

The Gast House Zell am See

Zell am See

The Gast House

Zell am See is zowel zomers als ’s winters erg in trek bij toeristen

Lees meer

 

 

 

Zomersport
We laten de sneeuw smelten en kijken naar de frisse, zachte grond eronder. Want ook zonder sneeuw is Oostenrijk prachtig. We doen de zomersporters absoluut tekort als we niet even stilstaan bij wat het Alpenland te bieden heeft in het voorjaar en de zomer. De bergen, bossen en meren lenen zich namelijk uitstekend voor eindeloze wandelingen (of een huttentocht voor de échte avonturiers!) en fietstochten. Sankt Gallenkirch is hier bijvoorbeeld een uitstekend beginpunt voor. Of de Steiermark, het groene hart van het land. Maar toeristen bezoeken Oostenrijk in de zomer ook om te kletteren (ken je het nog niet? Google het maar eens!), om bergen te beklimmen of om te surfen.

Hoewel je die picknickmand niet kilometerslang wilt meeslepen als je gaat wandelen, zie je het vast voor je: middenin een alpenweide picknicken op een kleed met rood-witte blokjes. Voor je staan een kannetje verse melk en schaaltjes met kaas, brood, apfelstrudel en aardbeien. De zachte zon verwarmt je gezicht, terwijl je dromerig uitkijkt over een helderblauw meer met daarachter hoge, besneeuwde bergtoppen. En laten we de grazende koeien in het groene dal onder je niet vergeten.

Met of zonder picknickmand: in de zomer geniet je tot in de puntjes van je tenen van prachtig, veelzijdig en warm Oostenrijk.

Sankt Gallenkirch

AvenidA Resort Montafon

AvenidA Resort Montafon beschikt over 140 appartementen en suites verdeeld over een centraal hoofdgebouw en 3 chalets met appartementen. Een unieke locatie onderaan de piste op korte afstand van de skiliften en met een oefenweide voor kinderen.

Lees meer

Steden en cultuur
Even weg uit de natuur. Oostenrijk heeft een paar steden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Wenen natuurlijk, de stad van Beethoven, Strauss, Mozart en Haydn. De stad van prachtige parken, keizerlijke gebouwen en de grootste opera van het land.

Maar ook Innsbruck en Salzburg verdienen het om bekeken te worden. De historische binnenstad van Salzburg staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Ken jij Oostenrijk, dan weet je dat het ook erg aangenaam is om kleinere steden en dorpen te bezoeken. De sfeer, de Oostenrijkse cultuur, het eten…

Wat zijn de fiscale voordelen van het kopen van een luxe appartement in Oostenrijk?

Ben je (nog meer) verliefd geworden op Oostenrijk, nu je dit alles gelezen hebt? Dan is het nu tijd voor de zakelijke kant. Want er moeten ook gewoon beargumenteerde redenen zijn om te investeren in een luxe appartement in dit land.

Dit zijn de voordelen
Het begint met je vermogen: waar laat je die? Je geld op de bank is niet aantrekkelijk (meer). Beleggen is niet tastbaar en blijvend onzeker. Maar investeer je een deel van je privévermogen in een luxe appartement in Oostenrijk, dan geniet je niet alleen van persoonlijke voordelen, maar ook van fiscale.

Zo betaal je geen vermogensrendementsheffing over je geïnvesteerd privévermogen (box 3) als je een appartement in Oostenrijk koopt. Zou je een extra huis in Nederland kopen, dan zou dit wél moeten.

Daarnaast heft Oostenrijk geen vermogensbelasting over je bezit; je betaalt alleen een relatief lage grondwaardebelasting. Overigens is je hypotheekrente aftrekbaar van je verhuurinkomsten, net als afschrijvingen op het gebouw en de inventaris. Bovendien wordt de waardestijging van onroerend goed in Oostenrijk slechts gedeeltelijk belast.

Verhuur van jouw luxe appartement
Vergeet niet dat Oostenrijk niet alleen mooi is, maar ook stabiel op zowel politiek als financieel vlak. Dat is belangrijk voor de waarde van vastgoed. Een luxe appartement dat je via Second Home Invest aankoopt, levert je rendement op omdat jouw woning verhuurd wordt aan derden. Eigen gebruik is onder voorwaarden mogelijk, maar het meeste rendement ontvang je natuurlijk door de verhuur. Dat Oostenrijk het hele jaar door overspoeld wordt door toeristen werkt dus alleen maar in jouw voordeel.

Goed om te weten: de verhuur en het beheer van jouw appartement worden verzorgd door professionele lokale partners.

Wil jij graag precies weten welk financieel voordeel jij behaalt op je investering? We laten je graag een prognoseberekening zien. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waarom zou ik een luxe appartement kopen via Second Home Invest?

Een appartement in een ander land kopen, doe je niet zomaar eventjes. Het gaat om jouw privévermogen en dat vraagt om grote zorgvuldigheid. Hoewel onze website met hierop ons aanbod de eerste stap is, is persoonlijk contact de volgende stap. Wij zijn al meer dan tien jaar een betrouwbare partner voor iedereen die zijn of haar privévermogen wil investeren in een appartement in Oostenrijk. Onze klanten vertrouwen ons en zijn uitermate tevreden met het hele traject, én natuurlijk met het resultaat: hun droomhuis in Oostenrijk.

Wij doen er alles aan om transparant te zijn, helder te communiceren en een antwoord te geven op elke vraag. Want dát er veel vragen zijn bij een proces als deze, is vanzelfsprekend. Wij zorgen ervoor dat ook het aankoopproces – hoelang deze ook duurt – plezierig en zorgeloos is.

Wat Second Home Invest bijzonder maakt:

  • Kennis: Gerard en Paulien Haagsma – het sterke team van Second Home Invest – hebben jarenlange ervaring. Ze weten alles over het investeren van privévermogen in vastgoed in Oostenrijk.
  • Zorgvuldig: Lang niet elk nieuwbouwproject wordt opgenomen in ons aanbod. We weten precies waar we op moeten letten bij het selecteren van een project. We kijken naar locatie, bouwkwaliteit, rendementsberekeningen, documentatie en het verhuurconcept. Pas als echt álles klopt, komt een project in ons portfolio.
  • Persoonlijk: Zonder goed en persoonlijk contact, is er geen vertrouwen. Wij investeren in de relatie met onze klanten. Dat doen we door vooraf te informeren en te inspireren, en door tijdens het aankoopproces – van eerste papieren tot bezichtiging en oplevering – bij elke stap aanwezig te zijn. We begeleiden, adviseren en ondersteunen.

Wat is het voordeel van een luxe appartement in een Aparthotel?

Als jij onze nieuwbouwprojecten hebt gezien en een oplettende lezer bent, dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat onze appartementen zich altijd bevinden in een Aparthotel. Het zijn stuk voor stuk luxe, volwaardig ingerichte appartementen die per nacht te boeken zijn. Het grote voordeel: de appartementen hebben een hotelservice. Dat betekent dat elke huurder kan genieten van de meest luxe hotelfaciliteiten. Een kleine greep uit de overweldigende lijst (natuurlijk heeft elk project zijn eigen faciliteiten en bijzonderheden):

  • Verwarmde buitenzwembaden
  • Wellnessruimtes
  • Restaurants, ontbijtservice op de kamer
  • Inpandige sportfaciliteiten
  • Dagelijkse schoonmaakservice
  • Verwarmde skilockers
  • Direct toegang tot de beste skigebieden
  • Gratis parkeren
  • Oplaadpunt voor elektrische auto’s

Stel je voor dat jij jouw huurders kunt trakteren op deze weelde… Stel je voor dat jij zélf zo nu en dan kunt genieten van deze weelde!

Hoe zit het met de inrichting van mijn appartement?

Wij werken samen met projectontwikkelaars die we al jaren kennen. Deze ontwikkelaars staan erom bekend alleen maar luxe appartementen te bouwen. Zowel vanbuiten als vanbinnen. Opvallend zijn telkens weer de warme, eigentijdse interieurs. Bij elk nieuwbouwproject staan we er weer van te kijken hoe prachtig de appartementen zijn ingericht. De beste materialen in de fraaiste kleuren worden gebruikt en de kwaliteit spat overal vanaf.

We horen je denken: ‘Heb ik invloed op de inrichting?’. Jazeker, daar heb je invloed op. Per project worden er interieurpakketten samengesteld en jij als eigenaar van het appartement mag een van deze pakketten kiezen.

In de interieurpakketten zit alles: van bestek tot aan beddengoed, en van stoelen en kussens tot aan accessoires. De interieurpakketten zijn met de grootste zorg uitgezocht, inspelend op de trends van nu. En natuurlijk wordt er alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige producten van goede kwaliteit. Wil je liever de eettafel en bijpassende stoelen uit het ene pakket en de rest van het interieur uit het andere pakket? Ook dat kan!

Wat levert een luxe appartement in Oostenrijk mij op?

Volgens mij kunnen we er kort over zijn: een luxe appartement in Oostenrijk levert je enorm veel op.

1. Je investeert je privévermogen op een mooie en tastbare manier.
2. Je appartement wordt professioneel beheerd en verhuurd, wat een positief effect heeft op het rendement.
3. Je mag – onder voorwaarden – ook zelf gebruik maken van je appartement en genieten van het land Oostenrijk.

Wil jij meer weten over het investeren in een luxe appartement in Oostenrijk? Neem direct contact met ons op of kijk eens rond of er een geschikt appartement voor jou tussenstaat. We zien uit naar je reactie!