“Een vakantieappartement kopen is niet te doen als je de wet en regelgeving niet kent”

door | Geplaatst: 29 dec 2020 | Bijgewerkt op: 29 sep 2021 | Klantreacties

Lenie en Rob de Bruyn zijn echte Oostenrijk-liefhebbers. Al 23 jaar gaan ze in de zomer op vakantie naar dit prachtige land. Vroeger met hun caravan en de laatste jaren met de camper. Ook zijn ze de afgelopen jaren in de winter met de camper naar Oostenrijk geweest. Naar Zell am See om precies te zijn, want daar werkte hun dochter als skilerares. Zelf zijn ze ook fervent skiërs dus ze hebben volop genoten van de pistes in Zell am See, die sinds vorig jaar in verbinding staan met skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Toen ze op Facebook een advertentie van het nieuwbouwproject Nikolaus by AvenidA voorbij zagen komen, waren ze direct enthousiast. Dit was precies wat ze zochten.

Vertrouwen in Second Home Invest

Lenie vertelt: “We waren ons al een tijdje aan het oriënteren in Oostenrijk, maar als je de wet- en regelgeving niet kent, durf je zoiets niet aan. We spreken best goed Duits, maar wij zijn niet bekend met bepaalde vaktermen. En omdat dit onze eerste vastgoed investering was, wilden we wel zeker weten dat we alles goed begrepen hadden voordat we onze handtekeningen gingen zetten. Daarom was het ontzettend fijn dat Gerard Haagsma van Second Home Invest ons in dit proces begeleid heeft. Ik weet nog dat onze eerste gesprekken via Facetime plaatsvonden. Het was aan het begin van de coronacrisis. Wat ons opviel was dat Gerard alles heel simpel kon uitleggen. Hij is echt thuis in deze markt, dat merk je. En hij heeft de juiste contacten in Oostenrijk, bijvoorbeeld met een goede accountant, advocaat en notaris aldaar. Daar konden we op vertrouwen.”

Goede investering voor de toekomst

Rob vervolgt: “Begin juli zijn we naar Oostenrijk gegaan. Daar hebben we, samen met Gerard en Ralph van Kollenburg van projectontwikkelaar AvenidA de locatie bezichtigd. Op dat moment stond het oude hotel er nog, dat later dit jaar is gesloopt. Maar wat een fantastische plek is het: iets hoger gelegen in de bergen en met een panoramisch uitzicht over het meer. Zell am See is zowel in de zomer als winter een perfecte uitvalsbasis voor sportieve activiteiten en kent een hele gezellige dorpskern. Wij zagen ons al helemaal zitten in dit appartement, waar we 14 dagen per jaar gebruik van kunnen maken. Maar bovendien zien we het als een goede investering voor de toekomst.”

Droom gerealiseerd

“Gerard heeft ons destijds alles voorberekend. Hierdoor kregen we inzicht in alle kosten, de af te dragen belastingen en de te verwachten opbrengsten. Heel fijn. Dit vertrouwen gaf de doorslag en daarom hebben de knoop doorgehakt en een vakantieappartement in dit viersterrenresort gekocht. De verwachting is dat het eind 2021 wordt opgeleverd. We kunnen niet wachten om er weer naartoe te gaan, om te kijken hoe de bouw verloopt. Ondertussen ontvangen we regelmatig foto’s en video’s van de voortgang. En als we vragen hebben, kunnen we Gerard altijd bellen. Naast het feit dat hij thuis is in de markt en doet wat hij belooft, heeft hij ons ook ontzettend geholpen met de taalbarrière. We zijn blij dat we via Second Home Invest ons droomappartement hebben kunnen realiseren!”

5 tips bij het kopen van een vakantiehuis in OostenrijkZell am See

Nikolaus by Avenida

Panoramisch uitzicht, hoogwaardige inrichting

Lees meer