Een woning in Oostenrijk kopen of huren?

door | Geplaatst: 1 dec 2020 | Bijgewerkt op: 29 sep 2021 | Investeren

Voor sport- en natuurliefhebbers is Oostenrijk een waar paradijs waar je je snel helemaal thuis voelt. Als je zelf al vaker in Oostenrijk bent geweest herken je dit ongetwijfeld. Overweeg je daarom een appartement in Oostenrijk te kopen of huren? Wij helpen je graag op weg om uit te zoeken welke optie het beste bij jou past.

Een woning huren in Oostenrijk

Huren is een aantrekkelijke optie en veel bezoekers kiezen hiervoor. Het geeft je snel een plek om te verblijven en voorzieningen voor een kortere periode.

Montana by AvenidA appartementen Oostenrijk

Voor de korte termijn

Wanneer je vaker naar Oostenrijk gaat om vakantie te vieren maar nog niet klaar bent om de stap te zetten richting een koopwoning, kan een woning huren een mooie tussenoplossing zijn om te kijken hoe het je bevalt. Daarnaast hoef je geen grote investering te maken. Wanneer je al weet dat Oostenrijk als je tweede thuis voelt, dan is kopen wellicht een beter alternatief. Het kopen van een vakantieappartement in Oostenrijk kan immers rendement bieden.

Ontdek verschillende locaties

Hou je ervan om veel nieuwe gebieden in Oostenrijk te ontdekken? Huur dan bijvoorbeeld een aantal appartementen op verschillende locaties en ontdek wat deze locaties jou te bieden hebben op gebied van faciliteiten, sfeer en omgeving. Wanneer je een woning huurt kun je gemakkelijker van plek naar plek gaan. Het is immers altijd goed om je opties te bekijken als je later toch misschien wilt kopen. Daarom stellen we voor om diverse locaties te bezoeken. Zo krijg je een helder beeld van de omgeving, voorzieningen en sfeer.

Nergens aan vastzitten

Huren is ideaal wanneer je twijfelt over een grote investering of over de locatie, je zit immers nergens aan vast. Neem hiervoor de tijd zodat je zeker bent van je keuze.

Een woning kopen in Oostenrijk

Een appartement in Oostenrijk kopen kan zeer interessant zijn. Er zitten veel voordelen aan het kopen van een woning. Wij zetten ze voor je op een rij.

Impressie The House Zell am SeeVoel je thuis op vakantie

Een van de grootste voordelen van een appartement kopen is dat je altijd je eigen plekje hebt. Wanneer je na je reis richting vakantieappartement aankomt, heb je het gevoel van thuiskomen.

Als je graag naar skigebieden gaat, zoals Zell am See of Hinterglemm, dan kan het zijn dat die in het wintersportseizoen snel zijn volgeboekt. Heb je een eigen woning, dan hoef jij je daar geen zorgen om te maken. Je kunt altijd terecht in je tweede huis. Al jouw spullen en voorzieningen zijn naar jouw wens en smaak ingericht!

Daarnaast wordt bij verhuur en onderhoud services binnen verschillende projecten jouw woning voor je onderhouden terwijl je weg bent en deze verhuurd.

Investering voor lange termijn

Kies je ervoor om een vakantieappartement te kopen dan kan dit een goede investering zijn. Zeker in Oostenrijk is het politieke en financiële klimaat momenteel erg stabiel. Prijzen op de vastgoedmarkt zijn de laatste jaren gestegen. Daarnaast kent het land ook veel andere voordelen zoals de strenge wetgeving die geldt in Oostenrijk voor nieuwbouw projectontwikkelaars. Je bent uitstekend beschermd door strenge regels omtrent bouw- en garantie kwaliteit en hebt de zekerheid van 3 jaar garantie op eventuele verborgen gebreken.

Rendement van woning

In veel gevallen is het verhuren van je woning een mogelijkheid en een goed idee. Naast dat je zelf toegang hebt tot je woning kun je deze ook (laten) verhuren en op deze manier een extra inkomen genereren. Een vakantieappartement kopen binnen een resort kan een uitstekende keuze zijn. Deze worden op A-locaties gebouwd en nemen het volledige beheer en verhuur voor je uit handen. Een nieuwbouw appartement op een A-locatie kan gemiddeld een 3 a 4% rendement opbrengen.

Laat je bij de aankoop van een appartement altijd goed informeren door een Treuhand over de juridische consequenties van de aankoop, mogelijkheden voor eigen gebruik en over een eventuele verkoop op termijn.

Kopen of huren?

Of je een appartement moet huren in Oostenrijk of toch beter kunt kiezen voor een koopwoning, verschilt dus uiteraard per situatie. Wil je namelijk iets voor korte termijn, heb je je perfecte locatie nog niet gevonden of heb je de financiën nog niet? Dan adviseren wij om te huren.

Heb je de financiën wel, jouw ideale locatie wellicht zelfs al gekozen, en wil je een interessant rendement behalen? Dan is kopen de beste optie voor jou. Second Home Invest biedt verschillende luxe appartementen aan op toplocaties in Oostenrijk en helpt je stap voor stap door het gehele proces. Bekijk ons aanbod vakantieappartementen in Oostenrijk!

 

Plan een kennismakingsgesprek

Gerard Haagsma | Second Home Invest